Язовири, сред които Искър, Бели Искър, Сречинска бара,  Йовковци са

...
Язовири, сред които Искър, Бели Искър, Сречинска бара,  Йовковци са
Коментари Харесай

15 язовира у нас могат да прелеят

Язовири, измежду които " Искър ", " Бели Искър ", " Сречинска бара ",  " Йовковци " са сред 76 и 98 % обезпечени, а зимата още не е пристигнала, разяснява министърът на околната среда и водите Емил Димитров по време на парламентарния надзор.

" Вземаме ограничения 15 язовира да не прелеят ", добави той.

Язовирите " Боровец ", " Студена ", " Дяково ", " Кара мочур " едвам ги удържаме да не прелеят, съобщи Димитров. Той призна, че има проблем с три язовира - " Ястребино ", " Тича " и " Камчия ".

Язовир " Ястребино " бил предопределен за аграрни потребности, само че се употребил за водоснабдяване на град и в случай че се употребява единствено за битово ползване ще има вода за 50 години по думите на министър Димитров.

Язовир " Камчия " разполагал с вода от 8 до 10 месеца. А язовир " Тича " разполагал с водни количества за две години, уточни министър Димитров. Той посочи, че по Оперативна програма " Околна среда " са отпуснати средства за ремонт на довеждащ тръбопровод и пречиствателна станция в Шумен.

По думите му всички други язовири са добре, като се изключи тези, които са за напояване, само че в края на сезона е обикновено. Язовирите " Дяково ", " Студена ", " Калин ", " Боровица " и " Карагьол " са цялостни. Там има проблем даже с балансирането да не прелеят, посочи министърът. Между 76 и 98% са обезпечени и " Искър ", " Бели Искър ", " Среченска бара ", " Христо Смирненски " и " Йовковци ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР